موسسه خیریه و نحوه ثبت آن

آنچه که باید از روند تاسیس موسسه خیریه بدانیم

موسسه خیریه چیست؟

موسسات خیریه به نهادها و سازمان هایی غیرانتفاعی و عام المنفعه اطلاق می شود که به صورت دولتی یا خصوصی و مردم نهاد در عرصه مسایل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ، آموزشی و غیره فعالیت می کنند. این موسسات به طور معمول از منابع مالی بسیار محدودی برخوردارند که از طریق کمک های مردمی و بدون دریافت کمک های دولتی ( در موسسات غیردولتی) به فعالیت های خویش ادامه می دهند. این منابع طبق آیین نامه تاسیس موسسه، در موارد خاصی قابل بهره برداری است و نمی توان از آن در همه امور و فعالیت ها استفاده کرد.

 قوانین موسسه خیریه از کشوری به کشور دیگر متغیر است. در ایران، موسسات خیریه در زمینه های متعددی چون  ارائه خدمات اجتماعی_رفاهی، آموزشی و اقتصادی به خانواده های نیازمند، خانواده های زن سرپرست، کودکان کار، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، و سایر آسیب دیدگان اجتماعی فعالیت می کنند و بدین ترتیب مسئولیت اجتماعی خویش را برعهده گرفته و در جهت انجام  هرچه بهتر آن می کوشند.

روند ثبت موسسه خیریه و تاسیس آن دارای ضوابط و قوانینی است که در این مقاله قصد داریم  به طور مختصر به آن ها بپردازیم.

موسسات خیریه چه خدماتی ارائه می دهند؟

همان طور که پیش از این اشاره شد، سازمان های خیریه به صورت عام المنفعه و با هدف حل مشکلات و معضلات اجتماعی تاسیس شده اند. مهم ترین فعالیت های موسسات خیریه عبارت اند از:

  • کمک به افراد بی بضاعت و کم توان
  • کمک به ارتقاء جامعه در زمینه های اجتماعی، آموزشی، فرهنگی، مذهبی و…
  • تأمین هزینه های تحصیلی برای کودکان
  • ساخت مدرسه، بیمارستان و مساجد
  • امدادرسانی به آسیب دیدگان بلایای طبیعی
  • کمک به زنان بی سرپرست
  • کمک به رفع تبعیض های اجتماعی از طریق آموزش
  • پرداخت مستمری ماهانه به سرپرست خانوارهای کم بضاعت
  • کمک هزینه درمان و دارو برای بیماران کم توان
  • تامین هزینه جهیزیه افراد تحت پوشش

منابع مالی و شیوه تامین آن

یکی از مهم ترین چالش های سازمان های خیریه، منابع مالی محدود آن هاست چرا که این موسسات از دولت کمک مالی دریافت نمی کنند. هم چنین این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد که  این موسسات مجاز به درآمدزایی یا هزینه کردن از هر راه ممکن نیستند. به عنوان برخی از مهم ترین منابع مالی موسسات خیریه می توان به این موارد اشاره کرد:

  •  کمک های مالی افراد نیکوکار و حمایت های مردمی
  • مبالغ حاصل از وقف و نذورات مردمی
  •  کمک های مالی هیئت امنا
  • سود حاصل از سرمایه گذاری در پروژه های مختلف اقتصادی
  • بهره گیری از سود سپرده های بانکی
  • بهره گیری از درآمد حاصله از برنامه های فرهنگی مانند همایش، نشست، کنسرت و برنامه های مفرح
  • کمک های دولتی برای موسسات خیریه نیمه دولتی
  • برپایی کمپین و بازارچه های خیریه

 

شرایط ثبت موسسه خیریه

 ثبت و تاسیس یک موسسه خیریه از شرایطی برخوردار است که احراز آن شرایط الزامی است. این شرایط عبارت اند از:

  • داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  • برخورداری از دارایی حداقل ۳۰ تا ۶۰ میلیون ریال برای ثبت موسسات خیریه غیردولتی
  • تعیین صلاحیت هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه قبل از دریافت پروانه
  • دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم برای مدیر عامل و  مدرک کارشناسی برای دو نفر از اعضای هیئت مدیره
  • دارا بودن حداقل ۲۳ سال سن برای مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره
  • تهیه مکانی مناسب و ثابت با تایید بهزیستی استان

روند تاسیس موسسه خیریه

  • متقاضیان تاسیس موسسات خیریه باید درخواست کتبی خود را با اسامی پیشنهادی برای موسسه خود جهت تایید به اداره بهزیستی استان ارئه دهند و پس از تایید نام موسسه و اهداف موسسه در معاونت تخصصی، نام موسسه را در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ثبت نمایند.
  • کلیه اعضای موسسه باید در مجمع عمومی شرکت کنند و با رای گیری، اعضای اصلی، اعضای علی البدل و بازرسین موسسه را مشخص کنند. پس از انتخاب این افرادباید نسبت به تکمیل فرم صورتجلسه مجمع اقدام کنند.
  • برای تعیین سمت افراد موسسه، باید جلسه هیئت مدیره برگزار شود. یکی از الزامات این جلسه آن است که تعداد افراد باید فرد و حداقل ۳ نفر باشد. پس از رای گیری و تعیین سمت اعضای اصلی هیئت مدیره، آنها باید فرم صورت جلسه را در ۳ نسخه پر کرده و امضاء نمایند.
  • فرم درخواست تاسیس موسسه، باید در ۲ نسخه توسط اعضای هیئت مدیره تکمیل شود.
  •  اساسنامه موسسه باید تهیه شود و در ۳ نسخه به امضای متقاضیان تاسیس موسسه برسد.
  • کلیه اعضای هیئت مدیره، مدیرعامل و بازرسین موسسه باید فرم مشخصات فردی خود را تکمیل کنند.
  • پرونده اعضای موسسه باید با مدارکی از قبیل کپی شناسنامه، کارت ملی، مدرک تحصیلی، کپی پایان خدمت یا معافیت و دو قطعه عکس باید تکمیل شود.
  • گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد اعضای هیئت مدیره و بازرسین موسسه باید ارائه شود.
  • کپی سند مالکیت یا اجاره نامه مکان تاسیس موسسه باید ارائه شود.
  • مکان موسسه خیریه باید مورد تایید اداره بهزیستی شهرستان مربوطه قرار بگیرد.
  • فرم مقررات عمومی موسسه باید توسط رئیس هیئت مدیره امضا شود.
  • اصل فیش واریزی با حداقل دارایی اولیه موسسه همراه با شماره حساب باید به سازمان بهزیستی اعلام شود.

مجوز موسسه خیریه

دعوت به همکاری برای تاسیس موسسه خیریه

خیریه دارالاکرام موسسه ای غیرانتفاعی با رویکردی فراسیاسی و فرامذهبی است که طبق منشور خیریه از هرگونه فعالیت اقتصادی منع شده است و با دریافت کمک های مردمی و حمایت های بانیان به فعالیت می پردازد. این خیریه با سابقه ای نزدیک به دو دهه در زمینه حمایت تحصیلی از دانش آموزان مستعد فاقد سرپرست موثر فعالیت می نماید. دارالاکرام در حال حاضر با ۳۰۰۰ دانش آموز بورسیه در ۱۹ شعبه استانی مشغول به فعالیت است.

تیم کلاس شیشه ای

انواع خدمات و تمایزات موسسه خیریه دارالاکرام

  1. در وهله نخست وجه تمایز آن حفظ کرامت ذاتی انسان هاست که برای پایبندی به آن طی قراردادی دانش آموز تحت پوشش را ملزم می نماید در مسیر رشد و بالندگی حرکت کرده و در صورت توان مالی به نوبه خود از سایر دانش آموزان مستعد حمایت کند.
  2. از دیگر وجوه تمایز،فرهنگ سازی در زمینه خیررسانی مدبرانه و خردمندانه از طریق برگزاری سلسله نشست های خیر و خرد، پرهیز از رویکرد وابستگی و ناتوان کردن افراد به کمک های مالی موسسه با ارائه خدمات فراگیر و متعددی است که نه تنها دانش آموز بلکه خانواده وی را نیز در بر می گیرد.
  3. دارالاکرام ضمن اهدای بورسیه تحصیلی به دانش آموزانی که به دلیل کمبودهای مالی در معرض خطر ترک تحصیل قرار دارند، با ارائه خدمات متعدد نه تنها آینده آنان را که آینده جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد.
  4. دارالاکرام با ارائه خدمات پنج گانه در زمینه های آموزشی، بهداشتی و درمانی، مددکاری و روان شناسی، و اشتغال زایی و کارآفرینی به دانش آموزان تحت پوشش و خانواده های آنها توانسته است در رفع این نیازها کمک موثری نموده و گامی بلند جهت توانمندسازی و سلامت جسمی و روحی افراد تحت پوشش خویش بردارد. لیست کامل خدمات موسسه خیریه دالااکرام را اینجا ببنید.
  5. برخورداری از شفافیت بالای مالی  از دیگر نقاط قوت و شاخص اعتمادسازی در بین نیکوکاران محسوب می شود. دارالاکرام با ارائه گزارشات منظم مالی به حامیان و  هم چنین ارائه گزارش های عملکرد خویش طی سال های گذشته توانسته است در زمینه جلب و جذب مشارکت های مردمی سابقه موفقیت آمیزی از خود برجای گذارد.
  6. دارالاکرام با راه اندازی سامانه آنلاین به مهربانی به عنوان یکی از مجهزترین سامانه های کشوری تاکنون توانسته است با برقراری تعاملی سازنده با مخاطبان،همراهان و همکاران خویش، در مسیر تحقق اهداف و ماموریت های خود هرچه موثرتر عمل نموده و از موانع با موفقیت عبور نماید.

سامانه آنلاین به مهربانی

 

مشاهده سامانه آنلاین به مهربانی

در سال ۱۳۹۴، هم زمان با توانمند شدن و بلوغ دارالاکرام به عنوان یک سازمان خیریه، گسترش کمی و کیفی فعالیت ها با استفاده از ظرفیت ها و امکانات فن آوری های نوین، در دستور کار موسسه قرار گرفت و پلتفرم به مهربانی راه اندازی شد.

بدین ترتیب با آغاز به کار سامانه به مهربانی، امکان شناسایی، معرفی و دسترسی آسان به دانش آموزان کم بضاعت و بی بضاعت در دورافتاده ترین ترین نقاط کشور و هم چنین امکان یاری و همراهی هموطنان مان از هرنقطه از این کره خاکی فراهم شد.

پلتفرم به مهربانی این امکان را فراهم ساخته است تا نیک اندیشان و نیکوکاران با هر توان و ظرفیت مالی و علمی از هر مکان و در هر زمان به یاری این قشر آسیب دیده شتافته و ما را در تحقق رسالت موسسه که همان حفظ  و حمایت از دانش آموزان در چرخه تحصیل و علم آموزی است یاری دهند.

گفتنی است موسسه خیریه دارالاکرام برای رسیدن به جایگاه کنونی اعم از روند ثبت و تاسیس تا تبلیغات و اعتمادسازی در بین خیرین کشور راهی بس طولانی و دشوار را طی نموده و اکنون پس از گذراندن فراز و نشیب های بسیار و کسب دستاوردها و تجربیات سال های گذشته بر آن است شعب جدیدی را در سایر استان ها یا شهرهای کشور راه اندازی نماید تا بتواند با پوششی ملی در سطحی فراگیر، دانش آموزان مستعد بیشتری را تحت حمایت قرار دهد.

پیگیری فعالیت های موسسه برای مشاهده اعتبار

چنانچه شما نیز به تاسیس یک موسسه خیریه می اندیشید و از کم و کیف و دشواری های این روند اطلاع دارید، می توانید در این زمینه با ما همکاری داشته باشید. به بیان دیگر، شما می توانید به جای انتخاب راه پرپیچ و خم تاسیس یک موسسه جدید، با راه اندازی شعبه دیگری از موسسه دارالاکرام طبق ضوابط آیین نامه ای، به هدف و نیت خود رسیده و برای این هدف راهی میانبر را برگزینید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و آغاز همکاری می توانید از راه های زیر با ما در تماس باشید:

شماره تماس: ۸۹۹۹ ۸۸۰۸ ۰۲۱ داخلی ۱۱۰

ساعات تماس: ساعت کار اداری

تلگرام: t.me/crm_darolekram

واتس اپ: ۰۹۰۵۹۰۵۷۲۷۴

22 پاسخ

  1. درود بر شما
    خسته نباشید
    امیدوارم که همیشه و در راستای اهداف زیبایتان موفق و سربلند باشید
    یک سؤال هم داشتم:چرا مؤسسات نمیتوانند از هرراه اقتصادی کسب درآمد و توسعه ی اهداف و رسیدن به اکثر اهداف،که هرچه کم کردن فقر و توسعه ی افراد ،خانواده،و در نهایت اجتماع میباشد؟؟؟؟

    سپاس از شما

    1. سلام
      ضمن سپاس فراوان از شما هموطن گرامی به خاطر ارتباط با ما، باید یادآوری کنیم ما در موسسه خیریه دارالاکرام ، طبق منشور اخلاقی مان از فعالیت های اقتصادی منع شده ایم تا شبهه ای در منبع درآمدمان نداشته باشیم و نیکوکاران با خاطری آسوده بتوانند به ما اعتماد کرده و در امر خیر مشارکت داشته باشند. هم چنین با ارائه گزارشات مستمر و مستند و حسابرسی های دقیق مالی به نیکوکاران مان از شفافیت و سلامت اخلاقی عملکردمان اطمینان کامل می دهیم.

    1. سلام و درود
      دارالاکرام خودش یک موسسه خیریه و و عام المنفعه است.
      در واقع شما در با کمک یا فعالیت در کنار دارالاکرام در راستای توسعه‌ی انسانی قدم بر می‌دارید.

    2. موسسه دارالاکرام در طول ساهها فعالیت خود و یادگیری انواع روش های بهینه برای توانمند سازی افراد و داشتن مجوز فعالیت و قرارگرفتن بیشن خیریه های برتر ملی ایران، یکی از بهترین گزینه ها برای همکایر است.
      در صورتی که صخش اقدام به دریافت مجوز برای خود بکند اولا باید مسیر پر پیچ و خم اخذ مجوز را طی کند، ثانیا استاندارد سازی فرایند ها، تبیین و تعریف مسیر برای فعالیت را باید طی کند.

      اما با دریافت نمایندگی از موسسه دارالاکرام شما فعالیت های استاندارد این موسسه را در منطقه خود به همراه دسترسی به سامانه به مهربانی که بزرگ
      ترین سامانه در این حوزه است را برخوردار خواهید بود و این امکان نیز وجود دارد که خیرین از سراسر ایران و حتی دنیا بتوانند از دانش‌آموزان منطقه شما حمایت کنند.

  2. درود برشما. من در شهر کرمانشاه زندگی میکنم از شما یک سوال دارم چرا با وجود چند مرکز خیریه و همچنین وجود بهزیستی و کمیته امداد به محرومان و افراد نیازمند، باز هم شاهد فقر و نداری مردم در شهر کرمانشاه هستیم .چرا در شهر کرمانشاه این همه گدایی و تکدی گری وجود دارد؟؟ وظیفه شهرداری و بهزیستی در شهر کرمانشاه چیست؟

  3. با سلام من ی پسر فلج ۳۴ ساله که هیچجا کار بهم نمیدن هم زن دارم هم دختر که تو تصادف از ناحیه پا له شدم و فقط پولم غم و اندوه (هرشب که میخابم میگم ی روز ی بنده خدا پیدا میشه و بهم میگه چقد شبیهه پسرمی من مدت کمی زندم و دچار سرطان و وارث ندارم پسرمم از دست دادم دنبال ی ادم مثه تو که یعنی من بودم که خونه ماشین داراییمو بدم ولی جاش تا زمان زنده بودن با اعضای خانوادت کنارم باشی منم تا میگه میگم نوکریتو میکنم و چشم و اونم بگه بریم محضر بانک و… تمام داراییمو به نامت) بخدا هرشب با این فکر منی فلج که از غم شدم پیر فکرمه یعنی این ارزو براورده میشه و همچین ادم خیری البته من که سودی ندارم کاش اول بقیه فقر در بیان بعد من ممنونم ازتون:((یا رب نظر تو برنگردد ۰۹۳۸۰۰***۶۴
    6037997****۷۸۷۷۰

  4. سلام درود
    برای چی از فعالیت اقتصادی منع بشه ، یعنی حتی نمیتونه پولشو تو بانک یا طلا دلار سرمایه گذاری کنه سودش بده نیازمند؟!

    1. برای موسسه ما، این کار در اساس نامه منع شده.
      به هیچ عنوان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نمی توانیم وارد فعالیت های اقتصادی بشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

بازگشت به مدرسه

تاریخ شروع: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳

تاریخ پایان: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳

مبلغ مورد نظر: هشت میلیارد تومان

مبلغ جمع‌آوری شده: ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان

وضعیت کمپین: به اتمام رسیده

مشاهده